Arrangør: Miljørådet i Furesø Kommune *)
Det er næppe gået nogens næse forbi, at produktion og forbrug af kød og mejeriprodukter har et stort klimaaftryk. Produktion af kød og mejeriprodukter kræver også store arealer, og går ud over blandt andet vandmiljø, dyrevelfærd og biodiversitet. Det er derfor nødvendigt at ændre kurs.
Trine Langhede, som er rådgiver for fødevarer og bioressourcer i Rådet for Grøn Omstilling, vil komme med et bud på, hvordan fremtidens fødevaresystem kan se ud og hvad en ændret fødevareproduktion vil betyde for klima og miljø.
Der er sendt pressemeddelelse til Frederiksborg Amts Avis og til Alt om Furesø. Mikkel Kjølby har allerede lagt historien på i redigeret udgave på Alt om Furesø, som jeg vil opfordre alle til at læse: Melorme og tang - Miljørådet sætter fokus på fremtidens mad
Der er også lagt info og fotos i alle relevante FaceBook-grupper, dvs. 3500 Værløse, Klimabevægelsen Furesø, Furesø Politisk Debat, Hareskovby, Det Sker i Farum og Omegn, Kirke Værløse Nabofællesskab og Borger i Furesø.
Denne invitation vil også blive sat på vores egen Facebookside.
Husk at tilmelde digselv med navn og antal deltagere så snart som muligt til klimasekretariatet@furesoe.dk og prøv gerne at gøre flere interesseret i at komme – arrangementet er åbent for alle.
Det er vigtigt at vide hvor mange pladser, der skal stilles stole og borde op til.
Og måske er der nogen, der vil stille op til valg i Miljørådet. Der skal vælges tre medlemmer og tre stedfortrædere umiddelbart efter borgermødet.
Med venlig hilsen,
Jane Lindum
_______
Her er lidt flere detaljer af den oprindelige pressemeddelelse:
Det handler om at ændre både vores produktion og forbrug. Men hvordan vil dansk fødevareproduktion se ud, hvis det skal foregå inden for planetens grænser? Ærter, bønner, linser og andre bælgfrugter kan allerede i dag fylde en større del af kosten. Men der ligger også muligheder i nye måder at producere proteiner på, de såkaldte alternative proteiner. Fremover kan din bøf være dyrket i en tank, eller din mælk kan være lavet uden nogensinde at have set en ko.
*) Miljørådet i Furesø Kommune er et råd nedsat af byrådet i 2015. Medlemmerne repræsenterer erhvervsliv, landbrug, Agenda 21 m.fl. og har derudover tre direkte valgte medlemmer. Miljørådet beskæftiger sig ifølge vedtægterne primært med planområdet og miljøspørgsmål og arbejder helt uafhængigt og ulønnet.
Kort foredrag som indledning til
generalforsamling 5/2 - 2025 i FA21.
Grøn mad er i spændende udvikling – hvordan kan alger bidrage til fremtidens grønne retter?
Ditte Baun Hermund, lektor ved DTU - Fødevareinstituttet, gør rede for den igangværende forskning, som indledning til miljøforeningen Furesø Agenda 21s årlige generalforsamling, onsdag 5. februar kl. 19.00.
Ja, man dyrker alger – og de kan i høj grad bidrage til den grønne fødevareomstilling! Tang og mikroalger er rige på en lang række næringsstoffer, som er sammenlignelige med næringsstoffer fra eksempelvis kød og grøntsager. Algerne har desuden en række stoffer, som kan bruges som naturlige ingredienser til at forstærke smagen af vores grønne retter, give tekstur og forlænge holdbarheden.
I oplægget bliver der sat fokus på tang og mikroalger, som en del af fremtidens fødevarer i Danmark: Hvordan kan det bruges som lækker mad – eller som tilsætning til maden for højere kvalitet og smag?
Det var gratis, alle var velkomne. Mødet foregik i Bryllupssalen på Rådhuset, Stiager 2, 3500 Værløse.
Ditte Baun Hermund og Jane Lindum, formand for FA21
Det er tid at forny sit medlemskab for 2025 - for blot kr. 75,-
Venlig hilsen
Jane Lindum
Denne side er ajourført d. 8/5-2025. kl. 23:50