Høstmarked på Skolelandbruget den 20. august 2017


Af Grøn Guide Maj-Brit Petersen og Leif Lykke Madsen

Høstmarkedet, blev afholdt på Skolelandbruget i Farum d. 20. august i tidsrummet 10-14. Her kom småproducenter fra lokalområdet og solgte af deres herligheder, og der var underholdning for store og små. Det er blevet anslået, at der var ca. 3.000 gæster. Bortset fra en enkelt regnbyge, så var vejret fint.

Du kunne få alt lige fra økologiske grøntsager, kaffebønner, bær og honning. Du kunne også købe trælegetøj, filtede sko og naturcremer. Og havde du besvær med at bære det hele, kunne du købe en smuk hjemmeflettet pilekurv til at bære det hele hjem i.
I år havde du mulighed for at besøge mere end 25 forskellige boder – det største antal i Høstmarkedets 19 årige historie, her iblandt boder der sælger garn og skind fra deres økologiske får, økologisk vin samt økologiske krydderurter og krydderurteprodukter.


Underholdning for store og små
Dørene til staldene på Skolelandbruget var åbne, så du kunne kigge indenfor og aflægge dyrene et besøg – og uden for i foldene kunne du beundre de mange får, geder og kvier – samt Josefine-gris med hendes efterhånden store unger.

Solhøjgård Fritidshjem vil stod for en skattejagt for børnene – med præmier. Hos Skolelandbrugets bod kunne du rulle dine egne bivokslys og hos den grønne guide kunne du deltage i høstmarkedsquizzen og vinde præmier fra Høstmarkedets boder.

Uden mad og drikke
Når nu kreativiteten er udfordret og indkøbskurven fyldt, kunne du stille sulten med en økologiske hotdog eller som noget nyt besøge Ristet Rug, der kom og solgte lækre økologiske rugbrødssandwich. Tørsten kunne du slukke i vand, saftevand, most eller lokalproduceret fadøl, og du kunne også købe produkter til at tage med hjem.

Både Danmarks Naturfredningsforening, De Invasive, miljøforeningen Furesø Agenda 21 og Nordsjællands Delebil var til stede og var behjælpelige med information og gode råd.

Høstmarkedet er i år blevet til gennem et frugtbart samarbejde mellem Skolelandbruget i Farum, Furesø Agenda 21 Forening, den grønne guide og alle de deltagende producenter.

Fakta
Høstmarked på Skolelandbruget i Farum, Stavnsholtvej 171, 3520 Farum
Søndag d. 20. august kl. 10-14
Yderligere information kan fås hos Skolelandbruget på tlf. 72358200

Høstmarked på Skolelandbruget i Farum søndag d. 16. august 15


Af grøn guide Maj-Brit Petersen

Der var igen i år lagt op til ægte markedsstemning, når småproducenter fra lokalområdet søndag den 16. august solgte ud af deres produkter på det traditionsrige Høstmarked på Skolelandbruget i Farum.

Kl. 10 slog Høstmarkedet dørene op og boderne åbnede, desværre havde det regnet til formiddag, så der var ikke så mange gæster. Men der kom flere og flere gæster hen ad eftermiddagen.

Høstmarkedet er igen i år blevet til gennem et frugtbart samarbejde mellem Skolelandbruget i Farum, den grønne guide i Furesø og alle de deltagende producenter.

FAKTABOKS
Høstmarked på Skolelandbruget i Farum, Stavnsholtvej 171, 3520 Farum
Søndag d. 16. august kl. 10-14
Yderligere information kan fås hos Skolelandbruget på tlf.7235 8200 eller hos den grønne guide på tlf. 7216 4120 eller mail mbpe@furesoe.dk

===========================================================

Høstmarked på Skolelandbruget i Farum august 2014


Af grøn guide Maj-Brit Petersen

Der var igen i år lagt op til ægte markedsstemning når småproducenter fra lokalområdet søndag den 17. august 2014 solgte ud af deres produkter på det traditionsrige Høstmarked på Skolelandbruget i Farum.

Der var både gamle kendinge til stede som Stengården der bla. sælger økologisk grønt og frugt, Kai med hans hjemmeslyngede honning, Anne med smukke uldting og mange andre producenter med alt lige fra bær og grønt til spegepølser, cremer, kompostposer, økologisk vin og meget mere.

Men også i år kan vi byde på nye aktører: ”Plantemageren” deltager med deres økologiske planter og grønne løsninger, ”Nielsen og Nielsen” med økologiske krydderurter, Lars Berner sælger hjemmebagt økologisk brød og Gourmandiet deltager i år også med en økologisk pølsevogn.

Uden mad og drikke
Kl. 10 slog Høstmarkedet dørene op og boderne åbnede. Ud over at fylde kurve og poser med ovennævnte lækkerier, var det også muligt at få stillet sulten hos en af de 2 madboder. Hornbeer sørger for at tørsten kan slukkes, alt imens Værløse Folkemusikanter flere gange i løbet af dagen underholdte med god musik.

For børn og barnlige sjæle
For børn og barnlige sjæle vil det være mulighed for forskellige aktiviteter. Naturparkens Venner står igen i år for pandekagebagning over bål, hos Furesø Museerne kan du afprøve forskellige gammeldags lege og høstaktiviteter, Solhøjgård Fritidshjem har også børneunderholdning og hos Jonstrup Naturprodukter kan du støbe din egen sæbe. Hos Skolelandbruget og den grønne guide kan du prøve at rulle dine egne bivokslys eller deltage i miljøquizzen.

Både Danmarks Naturfredningsforening og Furesø Agenda 21 Forening var til stede og var behjælpelige med information og gode råd.

Høstmarkedet var igen i 2014 blevet til gennem et frugtbart samarbejde mellem Skolelandbruget i Farum, den grønne guide i Furesø og alle de deltagende producenter.

25_hostmarked-2012.jpg